De meest populaire campertypes

Nederland heeft een bloeiende kampeer cultuur. Er zijn verschillende populaire campertypes die je vaak op de Nederlandse wegen ziet.

De populariteit van campervakanties is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen. Steeds meer mensen kiezen voor de vrijheid en flexibiliteit die een camperreis biedt. Maar welke campertypes zijn het meest in trek?

populaire campertypes

De buscamper

Buscampers, ook wel bekend als campervans, zijn compacte campers die zijn gebouwd op basis van bestelwagens. Ze zijn meestal gemakkelijk te manoeuvreren en te parkeren vanwege hun kleinere formaat. Ondanks hun compactheid bieden ze alle basisvoorzieningen die nodig zijn voor een comfortabele kampeerervaring. Ze zijn ideaal voor stellen en kleine gezinnen die graag flexibel willen reizen.

buscamper

Campers met enkele bedden

Campers met enkele bedden zijn ontworpen voor reizigers die de voorkeur geven aan aparte slaapruimtes. Deze campers hebben meestal twee aparte bedden aan weerszijden van het voertuig. Dit type camper is handig voor reizende vrienden of partners die de voorkeur geven aan hun eigen slaapruimte.

campers met enkele bedden

Campers met Frans bed

Campers met een Frans bed hebben een groot, centraal geplaatst bed in de lengte van de camper. Dit type indeling biedt een comfortabele slaapruimte voor twee personen en maakt efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte in de camper.

Campers met Frans bed

Campers met garage

Campers met een garage zijn ideaal voor mensen die graag hun outdoor-uitrusting, fietsen of andere grote items willen meenemen op hun reis. Deze campers hebben een extra opbergruimte aan de achterkant, die fungeert als een garage voor het veilig opbergen van spullen.

Campers met garage

Campers met queensbed

Campers met een queensbed hebben meestal een groot bed dat zich dwars over de achterkant van de camper uitstrekt. Dit type bed biedt meer slaapruimte dan een Frans bed en is geschikt voor twee personen die graag wat extra ruimte willen.

Campers met queensbed

Half / semi integraal campers

Half- of semi-integraal campers hebben een gestroomlijnder uiterlijk dan alkoofcampers en integraal campers. Ze hebben meestal een verlaagde cabine en bieden een comfortabele leefruimte achter in de camper. Dit type camper is populair vanwege de aerodynamica en het moderne ontwerp.

Half / semi integraal campers

Campers met hefbed

Campers met een hefbed hebben een extra slaapruimte die zich boven de cabine bevindt. Dit bed kan omhoog worden getild wanneer het niet in gebruik is, waardoor er meer ruimte in de leefruimte van de camper ontstaat. Het is een handige optie voor gezinnen of groepen die extra slaapplaatsen nodig hebben.

Campers met hefbed

Alkoof campers

Alkoof campers hebben een kenmerkende uitbouw boven de bestuurderscabine, die wordt gebruikt als extra slaapruimte. Dit type camper biedt vaak veel slaapruimte en is geschikt voor grotere gezinnen. De alkoof biedt tevens extra opbergruimte. Deze campers zijn ruim en bieden vaak luxe voorzieningen.

Alkoof campers

De integraalcamper

Integraalcampers zijn de crème de la crème van campers. Ze bieden een geïntegreerde cabine en een comfortabel interieur. Deze campers zijn perfect voor diegenen die op zoek zijn naar luxe en comfort tijdens hun reizen.

Integraalcamper

Waarom kiezen voor een camper?

  • Vrijheid van reizen
    Een camper biedt ongekende vrijheid om te reizen waar en wanneer u maar wilt. U bent niet gebonden aan vaste accommodaties en kunt spontaan van bestemming veranderen.
  • Kostenbesparing
    In vergelijking met traditionele vakanties kunnen campervakanties goedkoper zijn. U bespaart op accommodatie- en restaurantkosten, terwijl u toch van alle gemakken van thuis kunt genieten.
  • Natuurervaring
    Met een camper kunt u de natuur echt omarmen. U kunt overal kamperen, midden in de natuur, en genieten van de rust en sereniteit.

Het kiezen van het juiste campertype

Het kiezen van het juiste campertype is cruciaal voor een geslaagde campervakantie. Het hangt af van uw behoeften, budget en reisstijl. Neem de tijd om de verschillende campertypes te onderzoeken en kies degene die het beste bij u past.

Of u nu op zoek bent naar compacte wendbaarheid, luxe en comfort, of avontuurlijke off-road mogelijkheden, er is een camper voor u. Het kiezen van het juiste campertype zal uw campervakantie tot een onvergetelijke ervaring maken.

Dus, als u overweegt om een camper te huren of te kopen, weet u nu welke opties u heeft. Ga op avontuur, geniet van de vrijheid en ervaar de schoonheid van de natuur met uw eigen camper. We wensen u veel plezier op uw reis!

Lees ook ons artikel over de meest bekende en populaire campermerken

Persoonlijke service
Eerlijk & betrouwbaar
Zo spoedig mogelijk een goed bod
Gratis een vrijblijvende bieding
Al sinds 2002 uw vertrouwde partner
Camper verkopen
Onze locatie
Stephensonstraat 98
7903 AW Hoogeveen
Plan uw route
Hans Spang
Uw contactpersoon
Hans Spang

CamperInkoop is een initiatief van Spang Campers te Hoogeveen. Een RDW erkend bedrijf dat sinds 2002 uw vertrouwde partner is in de camper branche. Bij Camperinkoop bent u aan het juiste adres voor o.a: camper verkopen, camper makelaar, camper opkoper, ik wil van mijn camper af, camper bemiddeling, mobilhome verkopen, Hymer verkopen, kampeerauto verkopen, camper offerte of verkopen tweedehands camper.

U kent ons van: